Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@03:42:34 GMT

هشدار پلیس به والدین در مورد مصرف ماده مخدر گل

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۳۰۱۹

هشدار پلیس به والدین در مورد مصرف ماده مخدر گل

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سردار مجید کریمی روز جمعه درباره هشدارهای لازم نسبت به مصرف انواع مواد مخدر صنعتی در قشر جوان جامعه، افزود: والدین نباید تنها در مورد موادمخدر صنعتی مثل شیشه متمرکز شوند، مصرف قرص های روانگردان از دغدغه های پلیس است که به دلیل ریز بودنشان، فرزندان می توانند آن ها از چشم والدین پنهان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دغدغه دیگر پلیس مصرف گل است که در محیط های آموزشی وجود دارد و ممکن است در میهمانی های دوستانه مورد مصرف قرار گیرد باید فرهنگ نه گفتن را به فرزندان خود آموزش دهیم، ایرانی ها فرهنگی دارند که اهل تعارف هستند و خیلی راحت نمی توانیم نه بگوییم این در حالی است که باید فرهنگ نه گفتن در فرزندان نهادینه شود چراکه در بسیاری از مکان ها لازم است، فرزندان به دوستشان و حتی بزرگترشان نه بگویند، زمانی که به او مواد مخدر را تعارف می کنند چه در مدرسه، دانشگاه و محیط کار، فرقی نمی کند باید یاد بگیرد خودش را مدیریت کنند، البته نظارت والدین نیز شرط اصلی و اساسی در این زمینه است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر خانواده را به عنوان اصلی ترین نهاد اجتماعی که شخصیت فرزندان در آن شکل می گیرد، بدانیم به گونه ای که جامعه شناسان به این مساله تاکید دارند که خانواده مهم ترین نهاد و بنیاد اجتماعی است براین اساس تعلیم و تربیت باید در نهاد خانواده نهادینه شود.

سردار کریمی با اشاره به پاک سازی منطقه هرندی تهران افزود: به عنوان مثال منطقه آلوده ای در تهران داریم به نام دروازه غار در شوش که محل و پاتوق مصرف مواد مخدر بود از دغدغه های مردم، یکسالی است که پلیس آن جا را پاکسازی کرده است و ۷۰ تا ۸۰ درصد موفقیت حاصل شده و تا پایان سال قطعا پاکسازی آن به اتمام می رسد، در این منطقه آلوده خانواده هایی زندگی می کنند که جزء خانواده های مومن، معتقد، شریف و جزء خانواده شهدا بوده و فرهنگ و تربیت خوبی دارند اما شاهد آن هستیم که فرزندان این خانواده ها نه تنها دچار آلودگی و مصرف مواد مخدر نشده اند بلکه جزء اقشار با فرهنگ منطقه به شمار می روند.

وی ادامه داد: اما سئوال این است که چرا عده ای در این محله جلب و جذب مواد مخدر می شوند؟ این مساله بر می گردد به پایه های اعتقادی، تعلیمی و تربیتی که در یک کوچه می بینیم تعدادی از فرزندان می‌روند برای کشور جانفشانی می کنند و شهید و جانباز می شوند اما در همان کوچه دیده می شود که یک نفر کنارجوی آب افتاده و در اثر مصرف شیشه و سایر مواد مخدر جان باخته است یا عده ای مواد مخدر را خرید و فروش می کنند، این جا است که نقش خانواده را در پیشگیری از گرایش مصرف مواد مخدر می توانیم، ببینیم که چقدر نقش خانواده حائز اهمیت است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر به وظائف پلیس در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما به عنوان پلیس چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ پلیس وظیفه دارد دسترسی به مواد مخدر را کاهش دهیم که البته در این جا باز خانواده و نهادهای اجتماعی می توانند به کمک پلیس بیایند به ویژه در حوزه اطلاع رسانی به موقع به پلیس، ما وظیفه داریم آگاه سازی و و اطلاع رسانی لازم را به مردم ارائه دهیم و با کمک رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری این آگاهی و هشدارها را به مردم اعلام کنیم.

مصرف شیشه برگشت پذیر نیست

سردار کریمی اضافه کرد: باید مردم بدانند که مصرف شیشه برگشت پذیر نیست، فردی که دچارش شود، گرفتار می شود و دیگر نمی تواند به جامعه باز گردد علاوه بر شیشه همان طور که گفته شد در قشر جوان گرایش به قرص های روانگردان از دغدغه های پلیس است، ما نمی توانیم کنار هر نفر یک افسر پلیس بگذاریم که از جوانان مراقبت کند. فقط جمعیت ۱۳ تا ۱۴ میلیونی شهر تهران را در نظر بگیرد که آیا امکانش است پلیس در همه نقاتط با کمبود امکانات و نفرات حضور داشته باشد؟

وی ادامه داد: پلیس به سمت و سو هوشمندسازی می رود، هوشمندسازی پلیس در دستور کار قرار دارد که توسط فرمانده نیروی انتظامی ابلاغ شده است براین اساس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز به این سمت و سو رفته تا دیگر لازم نباشد فقط استقرار فیزیکی داشته باشیم، در همه مکان ها کارهای اطلاعاتی انجام می شود که همکاران ما این اقدام را انجام می‌دهند. جمع آوری اطلاعات و برخورد اطلاعاتی با این جرائم از دیگر وظائف این پلیس است، همچنین آگاهی رسانی مهمترین اقدامی است که در اقشار مختلف کارگری، در محلات و محیط های کاری و آموزشی برنامه ریزی شده تا همکاران ما حضور یافته تا در مورد پیامدهای مصرف مواد مخدر اطلاع رسانی کنند که در این راستا با کمک رسانه ها به عنوان همیار پلیس و سایر نهادها که تاثیرگذار هستند، می توان این نقش را به خوبی ایفا کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا دانش آموزان مواد مخدر مخدر گل قرص روانگردان مخدر شیشه الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا مصرف مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۳۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار! این دارو معتادتان می‌کند

به گزارش خبرآنلاین ،برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند.

بی بی سی در خبری نوشت:بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد
مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902755

دیگر خبرها

  • سوداگران مرگ در دام پلیس لرستان
  • کشف ۱۸۵ کیلو مواد افیونی در دو عملیات ضربتی پلیس هرمزگان
  • کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین از ۳ خودرو در ارومیه
  • ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه کشف شد
  • کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • از دستگیری قاچاقچی هروئین تا کشف ۳۰ فقره موبایل‌قاپی در مشهد
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • دستگیری قاچاقچی با ۲ کیلو و ۳۰۰ گرم تریاک و حشیش در تفت
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!