Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-مصرف ماری جوآنا (گل)،خرید و فروش آن جرم بوده و بسته به میزان این ماده مجرم مجازات را تحمل می‌کند.

سعید ستوده پارسا وکیل پایه یک دادگستری درباره مصرف ماری جوآنا اظهار کرد: ماری جوآنا نوعی ماده مخدر است که به نسبت مواد دیگر با قیمت پایین تری فروخته می‌شود، این ماده اعتیاد آور بوده و با تاثیر روی گیرنده‌های عصبی مغز باعث ایجاد حالت‌های غیر طبیعی و توهم می‌شود؛ یکی از علل گرایش جوانان به ماری جوآنا این تصور است که استفاده این ماده مخدر اعتیاد آور نبوده و به راحتی می‌توان آن را کنار گذاشت، اما این یک تصور اشتباه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستوده پارسا بیان کرد: گرچه در قانون، ماده‌ای درباره مجازات مرتبط با ماری جوآنا تدوین نشده است، اما خرید، فروش، مصرف، قاچاق، حمل و نگهداری آن جرم بوده و مرتکب حسب مورد به مجازات مقرر برای مواد مخدر دیگر محکوم خواهد شد.

این وکیل دادگستری ادامه داد: مصرف، خرید، فروش و ... انواع مواد مخدر جرمی غیر قابل گذشت است، یعنی به جریان افتادن پرونده نیازی به شاکی خصوصی ندارد و بدون شاکی نیز فرد به مجازات مقرر شده محکوم می‌شود، اگر نیروی انتظامی فردی را با هر مقدار از این ماده مخدر بازداشت کند برای متهم پرونده تشکیل شده و به دادسرا ارجاع داده می‌شود؛ اما ممکن است فرد ادعا کند مواد مخدر پیدا شده متعلق به او نیست که در این حالت اگر متهم بتواند این ادعای خود را اثبات کند از مجازات مربوط مبرا خواهد شد.

وی درباره مجازات مصرف، خرید و فروش ماری جوآنا گفت: همانطور که گفته شد در قانون ماده‌ای وجود ندارد که صراحتا به مجازات خرید، فروش و ... ماری جو آنا پرداخته باشد اما طبق رویه قضایی مجازات و قوانین مربوط به ماری جوآنا همان موارد مقرر شده ماده ۴ قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۱۳۷۶ است؛ بر اساس این ماده هر شخصی چرس، بنگ، تریاک یا مواد روان گردان صنعتی غیر دارو یی یا مواد مخدری را که فهرستش به تائید مجلس رسیده است قاچاق، تولید، توزیع کرده یا به فروش برساند با توجه به مقدار ماده و بارعایت تناسب، به مجازات مقرر محکوم می‌شود.

ستوده پارسا اظهار کرد: اگر میزان ماده مخدر یا روان گردان تا ۵۰ گرم باشد مجازات مجرم تا ۴ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق خواهد بود. در صورتی که میزان مواد بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم باشد مجازات در نظر گرفته شده از ۴ میلیون تا ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و با تشخیص دادگاه دادگاه تا ۳ سال حبس است.

این وکیل دادگستری گفت: در صورتی که مواد مخدر یا روان گردان بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم باشد مجرم از ۵۰ میلیون ریال تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۳ تا ۱۵ سال حبس خواهد بود.

وی اظهار کرد: محکومیت مجرم در حالتی که میزان ماده مخدر یا روان گردان بیش از ۵ کیلوگرم باشد مصادره اموال ناشی از همان جرم و اعدام است. البته در صورتی که مشخص شود مرتکبان برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع یا فروش آن‌ها نیز نشده باشند و مقدار مواد ۲۰ کیلو یا کمتر از آن باشد با جمع شروط مذکور دادگاه حکم را به حبس ابد، ۷۴ ضربه شلاق و مصادره اموال ناشی از همان جرم تغییر می‌دهد؛ در هرحال اگر مقدار ماده مخدر یا روان گردان بیش از ۲۰ کیلوگرم باشد مرتکب تحت هر شرایطی اعدام خواهد شد.

ستوده پارسا بیان کرد: طبق ماده ۱۹ این قانون افرادی که معتاد نباشند و این مواد را مصرف کنند به ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۱ میلیون تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

این وکیل دادگستری گفت: بر اساس ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۱۳۷۶ معتادان مکلفند با مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و کاهش آسیب اقدام به ترک اعتیاد کنند، معتادی که بارفتن به این مراکز اقدام به درمان کرده یا گواهی تحت درمان و کاهش آسیب دریافت کند اگر به اعتیاد تظاهر نکند از تعقیب کیفری معاف می‌باشد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مخدر یا روان گردان ۷۴ ضربه شلاق میلیون ریال ماری جوآنا مواد مخدر ماده مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۸۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  در چند روز گذشته چند شهرستان استان بدخشان افغانستان شاهد تجمع و اعتراضات مردمی بود اعتراضاتی که به دنبال تخریب مزارع کشت شده خشخاش آغاز شد نا آرامی‌ها تا جایی پیش رفت که حکومت سرپرست افغانستان هیاتی برای رسیدگی به این موضوع تشکیل داد و گفت: از تصمیم خود برای مقابله با کشت خشخاش کوتاه نخواهد آمد در همین حال مبارزه طالبان با کشف مواد مخدر و انهدام آن نیز در افغانستان ادامه دارد مسئولان حکومت سرپرست افغانستان می‌گویند: هیچ همکاری از ناحیه جامعه جهانی و کشور‌های منطقه و همسایه برای کشت جایگزین خشخاش در افغانستان انجام نشده است از سویی دیگر به نظر می‌رسد هنوز برخی کشور‌ها به جدیت طالبان برای مقابله با خشخاش با دیده شک و تردید نگاه می‌کنند آمار‌ها از افزایش کشفیات مواد مخدر به ویژه صنعتی از مبدا افغانستان در کشور‌های همسایه و منطقه حکایت دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 


شات لیست
-مولوی حمدالله (معاون فرماندهی پلیس شهرستان غورک استان قندهار)
- عبدالمتین قانع (سخنگوی وزارت کشور افغانستان)
-----

دیگر خبرها

  • سوداگران مرگ در دام پلیس لرستان
  • ۱۴ کیلوگرم تریاک در بردسکن کشف شد
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • ناکامی قاچاقچیان در انتقال ۱۵۰ کیلو ماده مخدر شیشه در نرماشیر
  • (ویدیو) ادعای میرسلیم درباره ترفند افراد صادق خلخالی برای ریختن داخل خانه‌ها؛ پرت کردن مواد مخدر!
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند
  • دستگیری قاچاقچی حشیش در تفت
  • دستگیری ۳ قاچاقچی مواد مخدر توسط مرزبانان هنگ تایباد 
  • به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!